Naar jullie avondfeest wordt het straks uitkijken! Als pas getrouwd stel zet je al dansend de nacht in. Je DJ is diegene die tijdens het dansfeest de sfeer opbouwt en garandeert. Om er zeker van te zijn dat jullie op één lijn zitten met jullie DJ, geven we je graag deze 5 tips mee.

 

To play

Zijn jullie geneigd om jullie DJ een waslijst aan nummers toe te stoppen waarvan jullie denken dat ze zullen aanslaan bij de genodigden? Beperk dit tot een minimum. Een goede huwelijks DJ voelt zijn publiek en heeft geen echte playlist nodig. Uiteraard zijn nummers die een speciale betekenis hebben voor jullie als koppel wel fijn om tijdens jullie dansfeest te horen!

Not to play

Wat een DJ vooral wél best weet, is waar jullie helemaal niét van houden. Zijn schlagers niet jullie ding? Wil je liever geen voorgekauwde typische dansjes op jullie feest? Dit is voor de DJ zeer nuttige informatie. Het is belangrijk dat jullie de hele avond lang van het feest en de muziek kunnen genieten.

Voor elk wat wils

Hou in je achterhoofd dat jullie wellicht genodigden van verschillende generaties en met verschillende smaken samenbrengen. Jullie kunnen dan wel helemaal verzot zijn op elektronische muziek, je gasten vinden het misschien maar niks. Een goeie DJ zal proberen in te spelen op zijn publiek, en zal daarom wel eens van je opgelegde genre afwijken.

Verzoeknummers

Koppels vragen hun genodigden soms om hun favoriet nummer mee te sturen. Dit brengt je DJ echter in een moeilijk parcours. Soms zijn deze verzoeknummers niet echt geschikt voor een dansfeest. Daarnaast is het haast onmogelijk om ieder verzoeknummer aan de beurt te laten. De aanwezigen zijn dan soms ontgoocheld omdat ze ‘hun’ nummer niet hoorden.

Go Pro

Leg je vertrouwen in een professionele DJ, aan wie je je vertrouwen schenkt en daarna kunt loslaten. Probeer niet te veel wakker te liggen over wat je DJ wel en niet zal doen. Hij kan best inschatten hoe hij jullie feest kan opbouwen, en kan zorgen voor een goed gevulde dansvloer. Hij weet hoe jullie feest er een wordt om nooit te vergeten!